В Украине продолжается операция “Автобус – 2007″

Операція "Автобус-2007" розпочалася з 1 червня і триватиме до кінця поточного місяця, дані заходи здійснюються працівниками ДАІ МВС України щорічно. Зважаючи на актуальність проблеми профілактики аварійності з вини пасажирських перевізників, цього року до операції залучено 5108 працівників Державтоінспекції та 238 працівників Головавтотрансінспекції Міністерства транспорту України. За перший тиждень проведення операції ними викрито та задокументовано понад 8882 порушень Правил дорожнього руху водіями автобусів, з яких - 57 випадки керування транспортними засобами у нетверезому стані, 105 - без посвідчення водія відповідної категорії, 102 - порушення правил проїзду залізничних переїздів, 1089 - перевищення швидкості та 28 порушень під час перевезення організованих груп дітей. Особливу увагу працівники Державтоінспекції звертають на технічний стан автобусів та мікроавтобусів. Як засвідчили результати таких заходів, майже кожен 7 з перевірених транспортних засобів є технічно несправним. У 550 випадках зафіксовано переобладнання автобусів та мікроавтобусів шляхом встановлення додаткових місць для сидіння. Задокументовано також 559 фактів навмисного блокування водіями запасних виходів.



За результатами перевірок автогосподарств, де викрито грубі порушення законів України „Про автомобільний транспорт” та „Про дорожній рух”, працівниками ДАІ перед Головавтотрансінспекцією Міністерства транспорту і зв'язку України ініційовано позбавлення ліценцій на діяльність 81 перевізника.

Загалом протягом п'яти місяців цього року в державі з вини водіїв автобусів скоєно 2308 (-1,4%) дорожньо - транспортні пригоди, в яких 38 (-31%) людей загинуло та 675 ( -7,5%) травмовано.


www.autoonline.com.ua

еще статьи на подобную тему

Комментирование закрыто.

При наполнении сайта использована информация из открытых источников. Владелец сайта не несет ответственности за недостоверную и заведомо ложную информацию размещенную на страницах сайта. При использовании информации опубликованной на нашем сайте, ссылка обязательна.

Реклама на сайте: